top of page

Wat schaft de put?

original-7B31B7E3-1D48-45B7-9E61-7BF44A5034CF.jpeg

Verhalen om duimen en vingers van af te likken.

 

Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh (Het Verhaal van Vlaanderen en auteur van "Wat schaft de put") neemt je mee op ontdekkingstocht door ons culinaire verleden. Geen gewone geschiedenisles, maar boeiende verhalen die ons eetpatroon in een nieuw licht zetten. Wat aten onze voorouders en wat kunnen we van hen leren?

 

Van de Galliërs en Romeinen tot de middeleeuwen en zelfs de neanderthalers—Jeroen laat zien hoe voeding altijd centraal stond in ons leven. Oude technieken en ingrediënten zijn verrassend relevant, want wist je dat zuurdesem en amandelmelk niet zo modern zijn als we denken?

 

Speciaal voor de Truienaren licht Jeroen ook een tipje van de sluier, van het 18de-eeuws banket dat hij serveerde in de Keizerszaal voor Het Verhaal van Vlaanderen. 

 

Organisatie: Geschied-en Oudheidkundige Kring Sint-Truiden & vzw Abdij, Stad en Regio.

 

13 Maart – Keizerszaal – 20u. Toegang Gratis. Plaatsen zijn beperkt dus gelieve in te schrijven op info@abdijstadenregio.be

©2024 door Abdij, Stad en Regio.

bottom of page